Quins beneficis té la lactància materna?

La lactància materna promou una millor salut tant per a les mares com per als nens (segons la AEPED). L'augment de la lactància materna a nivells gairebé universals podria salvar més de 800 000 vides a l'any, la majoria d'elles de menors de 6 mesos.

Beneficis per a la mare:

Prevé les hemorràgies postpart, ja que la succió del nadó facilita que l'úter recuperi la seva mida inicial i disminueix la possibilitat d'anèmia.

Afavoreix la recuperació del pes post-embaràs.

Produeix benestar emocional i proporciona una oportunitat única de vincle afectiu mare-fill.

La lactància materna disminueix el risc que les mares pateixin càncer de mama i ovari, Diabetis de tipus 2 i malalties cardíaques. S'estima que l'augment de la lactància materna podria evitar 20.000 morts maternes a l'any per càncer de mama.

Millora el contingut en calci dels ossos en arribar a la menopausia.

Beneficis per al nadó:

La lactància materna protegeix contra les malalties infeccioses durant tota la infància i la infantesa. A més, ha demostrat que proporciona beneficis a el nadó no només immediats sinó per a tota la vida.

L'alletament proporciona contacte físic als nadons el que els ajuda a sentir- més segurs, càlids i consolats.

Els nens alletats tenen un millor desenvolupament dental amb menys problemes de ortodòncia i càries.

Potencia el desenvolupament intel·lectual gràcies al fet que la llet materna té components específics que són fonamentals per al desenvolupament del cervell.

La llet materna es digereix millor i té efectes positius a llarg termini sobre la salut del nen disminuint el risc que pateixi al·lèrgies, malalties metabòliques i algun tipus de càncers.

La llet humana és l'aliment d'elecció per a tots els infants.

Protegeix davant el Síndrome de mort sobtada del lactant.

No dubtis en posar-te en mans de professionals especialitzades que et puguin assessorar durant aquest procés tan especial. El nostre equip et pot acompanyar durant la lactància, per a millorar el teu estat de salut, establir una bona lactància i assegurar una bona recuperació postpart.