Concebre i fertilitat femenina (part 1)

Per concebre, és important portar a terme una alimentació saludable, tant per tenir un pes saludable com per tenir un bon equilibri hormonal. 

La infertilitat és multifactorial, i una de les principals causes de problemes es deu a tenir uns mals hàbits alimentaris i de salut. 

Poder concebre i tenir fills és cosa de dos i per tant és important explorar quina alimentació i estil de vida teniu els dos membres de la parella i valorar els factors que poden influir en la fertilitat. 

És aconsellable que les parelles que tenen problemes de fertilitat millorin el seu estat nutricional per augmentar les probabilitats de concebre (nutrir la fertilitat). En aquest sentit, el manteniment del pes corporal mitjançant una alimentació adequada i una activitat física moderada és clau per millorar la fertilitat en homes i en dones. 

Avui però, et parlem de la fertilitat i l'ovulació en la dona i per tant, per començar serà important valorar com són els cicles menstruals i conèixer  l’estat de salut hormonal. 

Saps identificar com són els teus cicles menstruals?

Existeixen tres senyals que cal observar i que ens indicaran com és el cicle, i ens permetrà conèixer quan s’inicia el període fèrtil de la dona:

  • Conèixer com és el flux cervical

  • La temperatura basal en cada fase del cicle menstrual

  • La posició del cèrvix.

Per aprendre a conèixer si el teu cicle és ovulatori o no, és important aprendre a interpretar les senyals i això requereix temps i paciència. Els canvis que es produiran en la teva temperatura, el flux i els canvis en el cervix, estan relacionats amb els canvis hormonals que van havent durant tot el teu cicle menstrual. 

Existeixen varis mètodes de registre que es poden utilitzar com: el Mètode Sintotèrmic, el Mètode Creighton o el Mètode Billings

Si hi ha alguna disfunció en el cicle, aquests mètodes poden ser de gran utilitat i ens serviran per poder detectar i treballar-ho de manera prèvia a la cerca del embaràs, i t’aconsellem que sigui amb l’ajuda d’una professional especialitzada en salut femenina i fertilitat. 

Si tens problemes en el teu cicle menstrual, estàs en procés de cerca d’un fill o tens dificultats en poder quedar-te embarassada, pots posar-te en mans del nostre equip especialitzat que et pot assessorar i acompanyar durant aquest procés.