Recepta de panellets d'eriçó
Avui el nostre equip de Dietistes-nutricionistes hem volgut compartir amb vosaltres una recepta de panellets adaptada i divertida per preparar amb les petites i petits de casa.
Els panellets són un dolços catalans molt tradicionals que es preparen aquestes dates, per la Castanyada i per tot sants.
Es tracta d’una recepta d'origen ancestral i incert però es creu que va començar al segle XVIII, quan es van començar a elaborar aquests dolços per portar-los a les tombes dels difunts com una ofrena.
Antigament s’aprofitava, els fruits i els vegetals de temporada que havien recol.lectat, com els fruits secs, les castanyes, el moniato i la carbassa, per elaborar receptes com els panellets.
Avui hem volgut adaptar la recepta i incloure alguns ingredients diferents als de la recepta original. També es poden donar formes molt diverses, i fer-los tan divertits i originals com vulgueu.
Ingredients:
250g de moniato rostit o carbassa rostida
100g de farina d'ametlla
40g coco ratllat
100g d'avellanes torrades
Ratlladura de mitja llimona
4 dàtils Medjoul
2 c/s d'aigua
50g d'oli de coco
Pinyons per decorar i xips de xocolata negra
Un rovell d'ou
Preparació:
Rostim els moniatos o carbassa a 200° durant 40' i els deixem refredar.
Els aixafem en un bol amb una forquilla, juntament amb les farines, el rovell, la ratlladura de llimona i reservem.
Triturem les avellanes i els dàtils amb l'aigua, els afegim al bol i ho barregem bé.
Afegim l'oli de coco, tornem a barrejar i deixem reposar al congelador durant 20 minuts.
Anem agafant porcions de la pasta i donem forma de boletes.
Donem forma d'eriçó a les boletes, aprimant-se per una banda.
Enganxem les llavors de xocolata negra per formar els ullets i la boca. afegim els pinyons, per formar les broquetes de l'eriçó.
Enfornem al forn preescalfat a 180 º durant 10-15 minuts aproximadament fins que quedin daurats.