Recepta de panellets d'eriçó

Avui el nostre equip de Dietistes-nutricionistes hem volgut compartir amb vosaltres una recepta de panellets adaptada i divertida per preparar amb les petites i petits de casa.

Els panellets són un dolços catalans molt tradicionals que es preparen aquestes dates, per la Castanyada i per tot sants. 

Es tracta d’una recepta d'origen ancestral i incert però es creu que va començar al segle XVIII, quan es van començar a elaborar aquests dolços per portar-los a les tombes dels difunts com una ofrena. 

Antigament s’aprofitava, els fruits i els vegetals de temporada que havien recol.lectat, com els fruits secs, les castanyes, el moniato i la carbassa, per elaborar receptes com els panellets. 

 

Avui hem volgut adaptar la recepta i incloure alguns ingredients diferents als de la recepta original. També es poden donar formes molt diverses, i fer-los tan divertits i originals com vulgueu. 

Ingredients:

  • 250g de moniato rostit o carbassa rostida

  • 100g de farina d'ametlla

  • 40g coco ratllat

  • 100g d'avellanes torrades

  • Ratlladura de mitja llimona

  • 4 dàtils Medjoul

  • 2 c/s d'aigua

  • 50g d'oli de coco

  • Pinyons per decorar i xips de xocolata negra

  • Un rovell d'ou

Preparació:

  • Rostim els moniatos o carbassa a 200° durant 40' i els deixem refredar.

  • Els aixafem en un bol amb una forquilla, juntament amb les farines, el rovell, la ratlladura de llimona i reservem.

  • Triturem les avellanes i els dàtils amb l'aigua, els afegim al bol i ho barregem bé.

  • Afegim l'oli de coco, tornem a barrejar i deixem reposar al congelador durant 20 minuts.

  • Anem agafant porcions de la pasta i donem forma de boletes.

  • Donem forma d'eriçó a les boletes, aprimant-se per una banda.

  • Enganxem les llavors de xocolata negra per formar els ullets i la boca. afegim els pinyons, per formar les broquetes de l'eriçó.

  • Enfornem al forn preescalfat a 180 º durant 10-15 minuts aproximadament fins que quedin daurats.